Husbygging / bad: I boligbygg er innvendige bad uten vinduer i beste fall kompromissløsninger: ventilasjon er vanskelig, uten kunstig lys ville det være mørkt hele dagen, og utsikten er begrenset til ens egen refleksjon. Velux dagslys spot kan hjelpe med de to første problemene og også spare energikostnader.

Gode ​​lysforhold på badet inne
Spesielt på badet er gode lysforhold noen ganger av avgjørende betydning. Hver kvinne som har laget et dårlig opplyst restauranttoalett badet i svakt lys, kjenner problemet. Å takle rouge, øyenskygge og co. I dårlige lysforhold er det som et sjansespill, dessverre for ofte med dårlig utfall. I beste fall slutter debacle med et diskret hint fra din beste venn og i verste fall med et øyeblikks sjokk foran speilet hjemme.

Så i det minste i dine egne fire vegger, er alle poeng for god belysning på badet plassert, naturlig lys kan føres inn i innvendige rom ved hjelp av dagslysflekker. Sminke under reelle lysforhold er ikke lenger en hindring, og sminke faux pas er en saga blott.

Lyset fra et dagslyspunkt tilsvarer omtrent effekten fra en 60-watts glødelampe
Dagslyset ledes gjennom en rute på det skrånende taket via en reflekterende lystunnel direkte inn i det indre rommet. Dette betyr at beboerne kan klare seg uten kunstige lyskilder om dagen og spare energikostnader. Lysinngangen til et dagslysfot tilsvarer omtrent effekten fra en 60 watts glødelampe. Selv om kvelden trenger ingen å stå i mørket: på et senere tidspunkt overtar et energieffektivt LED-lys innebygd i stedet, som er tilgjengelig som tilbehør, lyser opp rommet. Velux-lyskalkulatoren gir støtte til planlegging i spesifikke tilfeller. Det brukervennlige nettverktøyet bestemmer den ideelle løsningen for det valgte rommet på grunnlag av noen få parametere som geografisk plassering, rombruk og dimensjoner samt takspesifikasjoner.

Dagslys med ventilasjonsadapter
En annen vanskelighetsgrad med innendørs bad er ventilasjon. Ved dusjing eller bading stiger ofte fuktigheten i rommet sterkt, slik at regelmessig luftutveksling er spesielt viktig. Også her kan dagslysflekker hjelpe. Ved installasjon i skråtaket kan brukt og fuktig luft rettes utover ved hjelp av en ekstra ventilasjonsadapter. Så kvaliteten på å bo i innvendige rom kan forbedres to ganger med ett produkt.

Cart

Back to Top