Er kjøkkenet ditt for lite eller for gammelt nå? Oppfyller den ikke lenger dine krav? Hvis du vil erstatte det gamle kjøkkenet ditt med et nytt, betyr det mer eller mindre mye arbeid. I tillegg til planleggingen, må det gjøres noe forarbeid, som å demontere det gamle kjøkkenet og eventuelt renovere kjøkkenområdet. Vi viser deg hvilke planleggings- og arbeidstrinn som må tas i betraktning og hvordan alt vil gå greit med kjøkkenoppussingen.


TRINN 1: FORBEREDELSE AV PLANLÆGNINGEN
Før du planlegger det nye kjøkkenet, bør du tenke på hva du ikke lenger liker med det gamle. Er det bare den utdaterte designen? Er det utdaterte elektriske apparater? Eller plager du også større ting som mangel på lagringsplass eller for liten arbeidsflate? Hvis kjøkkenet ditt har stått bak deg i noen år, kan det være at det på den ene siden er langt fra dagens standard for apparater og skap.
På den annen side kan det være at den ikke oppfyller ergonomiske aspekter, som blir viktigere jo eldre du blir. Det er best å lage en liste over punktene du ikke liker med kjøkkenet ditt før den første konsultasjonen din med en kjøkkenspesialist.

Sjekkliste for planleggingsforberedelser

 • Hva plager deg med det gamle kjøkkenet ditt?
 • Hvilke behov har du (f.eks. Mer lagringsplass, større arbeidsflate osv.)?
 • Hva er din nåværende situasjon i livet (enslig, familie, barn har forlatt huset osv.)?
 • Kreves det nye elektroniske enheter?
 • Er det behov for flere tilkoblinger (f.eks. Fordi du ikke har oppvaskmaskin for øyeblikket)?
 • Er kjøkkenplassen for liten, og bør den forstørres?
 • Vil du ha en aldersmessig kjøkkenoppussing?


TRINN 2: FØRSTE PLANLEGGING
Å vite hva du ikke vil, er nå din tid til å fokusere på det du vil. Det er forskjellige stiler, design og farger å velge mellom for kjøkkenet ditt. Se deg rundt på Internett, magasiner og kataloger og samle ideer for planlegging. Den første avtalen med en kjøkkenrådgiver gir vanligvis klarhet i hvordan det nye kjøkkenet skal se ut. Ved hjelp av listen kan profesjonelle bestemme den ideelle kjøkkenformen og planlegge arbeidssonene slik at det nye kjøkkenet ditt passer best til dine behov. Når kjøkkenkonsulenten kommer til huset ditt – som det er tilfellet med Küchen-Quelle – kan han ta det romlige forholdene i betraktning for kjøkkenkonverteringen. Han kan da også vurdere om en utvidelse av kjøkkenområdet eller en åpen løsning er mulig hvis du vil ha mer plass.

TRINN 3: DEN SPESIFIKE PLANLEGGINGEN
Nå som dine ønsker er konkretisert, vet du hvordan det nye kjøkkenet ditt skal se ut og de romlige forholdene er tatt i betraktning, begynner den konkrete planleggingen. I denne fasen bør du også avklare om du bare vil foreta enkle oppussingstiltak som å male veggene på nytt, eller om mer komplekse oppussingstiltak er nødvendige for ditt drømmekjøkken, for eksempel å legge kabler eller til og med et vegggjennombrudd. Du kan muligens gjøre enkelt arbeid selv; bør du ansette fagfolk for elektriske og vanninstallasjoner samt for fliser, maling og puss. Få tilbud og mulige datoer for gjennomføring av kjøkkenrenoveringen fra håndverkerne i god tid, slik at det ikke blir forsinkelser. Arbeidstrinn som bygger på hverandre,
Slik at du får en konkret ide om det nye kjøkkenet ditt, skaper kjøkkenrådgiveren et realistisk, tredimensjonalt design på PC-en basert på planleggingsresultatene. Når du har godkjent designet, bestilles kjøkkenet. Leveringstiden er 6-8 uker, avhengig av produsent.
Den spesifikke datoen for installasjonen vil bli avtalt. Til da har du tid til å organisere forberedelsene for demontering av det gamle kjøkkenet, samt renovering og muligens ombygging av rommet. De enkelte arbeidstrinnene bør gå hånd i hånd så langt som mulig, slik at kjøkkenoppussingen kan gå raskt. Det er best å holde en avtale kalender der du legger inn nødvendig arbeid med datoen da den ble utført.

Planning phase checklist

 • Sikt gjennom kjøkkenutkastet
 • Lag en liste over nødvendige oppussingstiltak (f.eks. Maling av vegger, fornyelse av gulv, fjerning av fliser osv.)
 • Få tilbud og foreslåtte datoer fra håndverkere
 • Bestill kjøkken
 • Bekreft avtaler med håndverkere

TRINN 4: Demontering og renovering
Når du skal begynne å renovere kjøkkenområdet, avhenger av arbeidsmengden. Hvis du bare vil male veggene på nytt, kan du planlegge oppussingen rett før det nye kjøkkenet skal leveres. Jo flere arbeidstrinn som er planlagt, men jo tidligere bør du begynne med dem. Spesielt når du bestiller flere håndverkere, for eksempel for maling, legging av gulv eller installasjoner, må arbeidet deres koordineres. Bedre å planlegge litt mer tid. Erfaringen har vist at de fleste jobber tar lengre tid enn du tror.
Før du kan begynne med oppussingsarbeidet, må selvfølgelig det gamle kjøkkenet demonteres. Avhending av skap og gamle elektriske apparater må også organiseres. Hvis kjøkkenet fremdeles er brukbart, kan du tilby det til salgs. Du bør imidlertid også begynne å selge tidlig, ideelt sett så snart det er klart når det nye kjøkkenet ditt blir levert. En kjøper blir ikke alltid funnet med en gang. Hvis skap og elektriske apparater skal kastes, må du ta dem med til et felles innsamlingssted, for eksempel et gjenvinningssenter.

Sjekkliste for demontering og renovering

 • Koordinering av renoveringstrinnene og fastsettelse av en tidsplan
 • Organiser demontering av kjøkken
 • Eventuelt tilby et kjøkken til salgs
 • Avhending av kjøkkenskap og elektroniske apparater på et felles innsamlingssted
 • Utfør kjøkkenrenovering

TRINN 5: KJØKKENOPPSETTET
Endelig er tiden kommet! Kjøkkenområdet skinner i ny prakt og er klart for ditt nye kjøkken. På küchequelle er levering og montering inkludert i tjenestene. På installasjonsdagen kan du lene deg tilbake og slappe av og overlate alt til profesjonelle. Avhengig av størrelsen på kjøkkenet ditt, trenger montørene 1 til 2 virkedager for å sette opp. Etter det er alt du trenger å gjøre å godta resultatet og begynne å bruke det nye kjøkkenet ditt.

 

Cart

Back to Top